I helgen har evenemanget Smaka på Tjust gått av stapeln i kommunen. Smaka på Tjust, som i år arrangeras för 14:e gången, är en kultur- och skördefest liknande den på Öland fast i mindre format. I Hjortedstrakten är det flera företag som deltar.

Ett stövelkast från marknaden i Getterum kunde man besöka Åsengården, en av deltagarna i evenemanget. 
Åsengården bedriver normalt daglig verksamhet med djur och natur för personer med funktionshinder, men idag deltar man i Smaka på Tjust och har öppet hus. Barn och vuxna kan gå omkring och titta på djuren. Populärt bland barnen var att mata gårdens getter med gräs. Alva Berndtsson har plockat en stor knippe med härligt friskt gräs, som hon ger getterna.

I köket svettas hela familjen Svensson. Farmor Gunvor gräddar våfflor för brinnande livet och barn, barnbarn, barnbarnsbarn, svärsöner och svärdöttrar servar med ingredienser. Ann-Charlotte Svensson, driver Åsengåden tillsammans med maken Jörgen.

Artikelbild

| Alva Berndtsson blev poppis hos getterna

– Det här har gått över förväntan, säger Jörgen. Vi trodde aldrig att vi skulle få så många besökare. Bord och stolar räcker inte till. Som tur är är det varmt och skönt, så folk kan slå sig ner i gräset, säger hon.