Många timmar av ideellt arbete ligger bakom de varor som säljs och lottas ut vid auktionen i församlingshemmet på torsdagskvällen, den 22 november.

En av dem som är med och skapar sådant som kan säljas är Gerda Gustafsson. Hon är en av dem som har varit med längst i syföreningen, som bildades 1967. Hon minns inte exakt när hon gick med, men det är i vart fall flera decennier sedan.

Föreningen har möte en gång i månaden, men det är inte då som medlemmarna handarbetar, utan det gör var och en hemma hos sig. När de träffas, fikar de och har andakt. Just nu läser de också om Eva Spångberg, som var en svensk träsnidare, målare, evangelist och författare.

Vid auktionen i församlingshemmet blir det också lotteri, där lotterna är i form av pepparkakshjärtan och högsta vinsten är ett pepparkakshus.

Lennart Tildemyr är auktionsutropare och det serveras kaffe och ostkaka.

Alla intäkter går till Svenska Kyrkans internationella arbete, den så kallade Julkampanjen. Temat i år är flickors rättigheter och handlar bland annat om utbildning, hälsoarbete och flickors rätt att bestämma över sina egna kroppar.