Campingplatserna har haft svårt med bemanning och efter flera försök att rekrytera personal till sommaren insåg Michael Carlsson, som driver campingen, att de behövde testa andra vägar.

– Vi anställde en person, Ahmed Arabi, som kan arabiska. Han fungerar både som arbetsledare och tolk under intervjuer. När vi har honom blir det lättare att anställa nyanlända som vill jobba men som inte kan svenska.

Framför allt är det personal till restaurangerna som varit svårt att hitta. I år är första gången som resturangerna tvingats hålla stängt en dag i veckan, på grund av personalbrist.

Artikelbild

| På Kustcamp jobbar idag 7 nyanlända efter att de anställt en arabisktalande arbetsledare.

– För tio år sedan var det inga problem att hitta personal, men jag tror att många har en annan syn på jobb i dag, man kanske inte orkar jobba samtidigt som man pluggar, säger Michael Carlsson.

Lösningen tror han är att bli bättre på att få in nyanlända på arbetsmarknaden.

– Det är också jätteviktigt för de som är nya i Sverige att få erfarenhet och referenser.

På Kustcamp jobbar idag sju nyanlända. I receptionen finns fortarande krav på svenska, men i köket räcker det med att kunna prata arabiska. Där finns den arabisktalande arbetsledaren Ahmed Arabi till hjälp. Michael Carlsson har också funderat på om det skulle fungera att servisen bara pratar engelska. Det skulle vara ett sätt att förenkla rektryteringen till nästa sommar. I år är han iallafall glad att Kustcamp tog ett steg på vägen.

Artikelbild

| Michael Carlsson som driver Kustcamp var tvungen att hitta på en lösning för att lyckas med bemanningen på campingplatserna.

– Om vi inte hade tagit det här beslutet hade vi aldrig fått ihop det.