Motorcyklar och bröllop i centrum

Fjolårets publiksuccé, bröllopsmässan, är tillbaka i Gamleby köpcentrum, där det också blir jobbmässa och utställning av motorcyklar.

Carolina Grönqvist, Anette Karlsson och Göran Svensson  ser fram emot vårens evenemang i Gamleby köpcentrum.

Carolina Grönqvist, Anette Karlsson och Göran Svensson ser fram emot vårens evenemang i Gamleby köpcentrum.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2020-01-16 20:00

För snart ett år sedan valde Jimmy Wagenius och Elin Andersson att gifta sig på den första fest- och bröllopsmässan i Gamleby köpcentrum.

Snart får ett nytt par chansen att göra detsamma. Den 29 februari är det dags. Då kan man vinna ett bröllop, mot att man gifter sig offentligt i centrum.

– Vi upprepar förra årets succé, för det får man ju säga att det blev, säger byledaren Anette Karlsson.

En nyhet på årets mässa är att den som är modig kan passa på att göra ett offentligt frieri under evenemanget. Idén till detta kom sig av att det är på skottdagen, då traditionen säger att även kvinnor får fria (!).

Mässan, som avslutas med en kärleksgudstjänst i Gamleby kyrka, är ett samarbete mellan Gamleby Bysamverkan, Svenska Kyrkan i Norra Tjust och Ma-Fo festkläder.

Den 15 februari anordnas en jobbmässa i centrum, där Gamleby Bysamverkan samarbetar med Västervik Framåt. Tanken på att ordna en jobbmässa väcktes när äldreomsorgen under flera lördagar stod på centrum och sökte personal förra året.

Den 21 mars fylls hela centrum av motorcyklar, uppemot 25 stycken. Initiativet kommer från Göran Svensson, som ville visa vilka motorcyklar som finns i Gamleby med omnejd.

– Det är gamla cyklar, ombyggda cyklar och en hel del moderna samt någon fyrhjuling, så det är stor blandning, säger han.

Allan Fransson, Ankarsrum, berättar om trafiksäkerhet. Han representerar Sveriges Motorcyklister, SMC. Anton Karlsson, Gamleby, visar sin speedwaycykel.

Jimmy Wagenius och Elin Andersson har just förklarats som man och hustru av prästen Mikael Alm.
Jimmy Wagenius och Elin Andersson har just förklarats som man och hustru av prästen Mikael Alm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!