Hälsa och skönhet i centrum för en dag

I Gamleby finns en rad lokala företag som jobbar med skönhet och hälsa. Snart visar de upp sig på en inspirationsdag i centrum.

Sam Ali, som driver Salong Sam Sax, och centrumledaren Anette Karlsson lägger upp planer för inspirationsdagen.

Sam Ali, som driver Salong Sam Sax, och centrumledaren Anette Karlsson lägger upp planer för inspirationsdagen.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2019-09-19 05:00

Det är centrumledaren Anette Karlsson som håller i planeringen inför evenemanget, tillsammans med de företag som vill vara med.

– Tanken är att visa upp det lokala utbudet. Det finns mycket lokalt, som man kanske inte vet om, säger hon.

Inspirationsdagen äger rum i Gamleby köpcentrum lördagen den 28 september. Än så länge är inte allt klart med alla aktiviteter och exakt alla företag som kommer att delta, men tonvikten kommer att ligga på det lokala.

Anette Karlsson tycker att tillfället är bra valt, att fokusera på att ta hand om sig själv efter sommaren. Hon tror själv att ämnet skönhet och hälsa är något som kan intressera många.

– Vissa verksamheter kommer också att ha så att man kan prova på, bland annat massage, berättar hon.

Dessutom blir det flera inslag från scenen. Camilla Matanovic från Camillas Aloehälsa pratar om bland annat träning och klädbutiken Family House har modevisning med lokala modeller.

Det blir också musikunderhållning. För den svarar Nathalie Huhtinen från Blackstad, som till vardags jobbar på Butik Blomstra i Gamleby. Hon uppträder vid två tillfällen under dagen.

Någon slags tävling finns det också planer på, där man kan vinna en klippning hos den lokala frisören Sam Ali, som har salong i centrum.

I oktober blir det sedan i tur och ordning insamling till Världens barn den 5, barnbazar den 19 och Rosa lördag den 26 oktober. Vid barnbazaren kan alla som vill vara med och hyra ett bord för att sälja barnprylar.

Det är här, i Gamleby köpcentrum, som inspirationsdagen ska hållas.
Det är här, i Gamleby köpcentrum, som inspirationsdagen ska hållas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!