Gamleby jul knyter ihop samhället

Söndagen den 8 december är det dags för evenemanget Gamleby jul, som bidrar till att binda samman ortens båda centrum.

Tomteparaden är ett givet inslag på Gamleby jul.

Tomteparaden är ett givet inslag på Gamleby jul.

Foto: Ulrik Alvarsson/arkiv

Gamleby2019-12-04 08:00

Byledaren Anette Karlsson är en av dem som jobbar med förberedelserna inför evenemanget. Hon berättar att det är tredje året som de gör detta.

Liksom tidigare år är det först aktiviteter inne i Gamleby köpcentrum. Där finns bland annat flera utställare, som säljer både mat och hantverk. G-son Gössebäck visar konst.

Två föreningar, Tjust IF FF och Rädda Barnen i Gamleby, kommer också att vara med och ha lotterier och loppis. Musikgruppen Nilas från Överum står för den inledande underhållningen, i form av jullåtar, tillsammans med en hemlig gästartist.

Programmet fortsätter med kyrklig allsång och sedan konsert med Västerviks manskör, som bjuder på julsånger från scenen.

På eftermiddagen, när det börjar mörkna så smått, avgår tomteparaden från Gamleby köpcentrum ner mot torget, där det står ett tiotal olika utställare med blandat utbud.

Lions Club Norra Tjust delar ut godispåsar till alla barn och Gamleby Folkpark säljer korv med bröd och popcorn. För de hästintresserade finns ponnyridning, som Gamleby Ridklubb håller i. Hallingebergs Dansgille har hand om dansen runt granen.

Även på torget blir det dessutom musikunderhållning med i tur och ordning Mr Polisong and the Pitcrew, Joyvoice och som avslutning en julshow med Dimpker Brothers & Mollie Minott.

När det gäller evenemanget Gamleby jul, drar Anette Karlsson paralleller till Sagobyn, som brukar vara i augusti.

– Det är ett bra sätt att knyta ihop Gamleby med de här evenemangen, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!