Fotbollsplaner och valborg kvar tillsvidare

Gensvaret var inte överväldigande, men det fanns. Såväl fotbollsplaner som valborgsfirande kommer därför att finnas kvar i Edsbruk.

Lena Karlsson är glad över att det finns folk som vill sköta fotbollsplanerna.

Lena Karlsson är glad över att det finns folk som vill sköta fotbollsplanerna.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Edsbruk2019-11-27 10:00

I söndags bjöd Västra Eds intresse- och idrottsförening in till ett öppet möte om engagemanget i bygden. Två personer kom till Bruksgården.

Lena Karlsson, ordförande, tycker förstås att det var lite tråkigt. Samtidigt konstaterar hon att de som kom, plus några som istället ringde, verkligen var personer som ville engagera sig.

En av dem som kom på mötet, erbjöd sig att ta på sig ansvaret för flotten som valborgselden är på, och se till att den renoveras.

Därmed ser det alltså ganska ljust ut, när det gäller valborgsfirande på orten.

– Det är flotten som är det stora arbetet och att vara huvudansvarig för den. Sedan kan vi i styrelsen ta övriga arbetsuppgifter, till exempel kiosken, säger Lena Karlsson.

Det som behöver göras med flotten är att ta upp den på land och byta ut de tunnor som gör att den flyter. Nya tunnor,  som föreningen har fått till skänks, finns sedan tidigare.

Årets valborgsfirande fick ställas in, eftersom så få ville hjälpa till, men nästa år ser det alltså ut att bli av.

– Vi siktar på att det ska bli firande, men vill se att flotten blir färdig först, säger Lena Karlsson.

Om firandet ska ske med fyrverkerier eller inte, är en fråga som fortfarande diskuteras. Karlsson konstaterar att det finns hundar som blir rädda, samtidigt som flera personer har sagt att det är fyrverkerierna som gör att de går dit.

När det gäller fotbollsplanerna, har några hört av sig per telefon och lovat sköta dem, så det har också löst sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!