Just nu pågår förberedelserna för fullt inför öppnandet. Lokalerna renoveras och görs om. De fyra företagarna är Engla J-son, Maria Norr, Marie Bränning och Anita Andersson.

Anita bor i Loftahammar, övriga tre är bosatta i Gamleby. Både Engla och Maria är nyinflyttade och säger att de uppskattar lugnet på sin nya hemort.

Engla har nu senast haft en galleria i Mantorp, som hon håller på att sälja, för att i stället satsa på den nya verksamheten i Gamleby.

Artikelbild

| Engla J-son, Maria Norr och Anita Andersson öppnar en gemensam salong i Gamleby.

Marie Bränning, som är frisör, har haft verksamhet i den här lokalen på Brogatan i Gamleby även tidigare, men nu är det en helt ny salong som öppnar, betonar hennes kollegor.

Engla, Marie och Anita är frisörer, medan Maria är hudterapeut och erbjuder en mängd olika behandlingar, bland annat medicinsk fotvård. Hon ska även börja med laserbehandling.

Engla, som är utbildad vid Svenska Frisörakademien, har jobbat som frisör i tio år och bland annat varit med och fixat hår inför Melodifestivalen.

Hon berättar att de kommer att ha en fotohörna i salongen, där de tar bilder före och efter.

Artikelbild

| Lokal för verksamheten är den före detta färgaffären på Brogatan i Gamleby.

Så jobbar ofta salonger i större städer i dag, bland annat i Stockholm.

Vid invigningen i Gamleby blir det uppvisning med modeller i olika frisyrer. Tanken är att ha liknande aktiviteter även framöver och även samarbeta med andra företag, till exempel om tjejkvällar.

Finns det marknad för en sådan här stor skönhetssalong i Gamleby?

– Oh, ja, säger Engla, som vet att det i dag är kunder som åker långt för att få tillgång till det som de nu ska erbjuda i Gamleby.

Frisörerna samlas under namnet Engling hårstudio, medan Maria kallar sin verksamhet för Carekliniken.