De välkomnar besökarna med glögg

Loftahammar satsar på en traditionell julmarknad i bygdegården, där en bred blandning utställare säljer mat och konsthantverk.

Kristina Fritzell-Hedman och Inger Ingmarsson hälsar välkommen till bygdegårdens julmarknad.

Kristina Fritzell-Hedman och Inger Ingmarsson hälsar välkommen till bygdegårdens julmarknad.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Loftahammar2019-12-02 14:00

Julmarknaden i Loftahammar äger rum söndagen den 8 december. Arrangör är Loftahammars Bygdegårdsförening, sedan flera år tillbaka med stöd av hantverksgruppen.

Hembygdsföreningen och lokalavdelningen av Röda Korset är också med och hjälper till vid arrangemanget och säljer lotter.

Kristina Fritzell-Hedman och Inger Ingmarsson är två av flera som jobbar ideellt för att traditionen med julmarknad i Loftahammars bygdegård ska leva vidare.

– Jag tycker att det är kul att det händer något. Vi gör inte det här för att få in några miljoner, utan det är mitt bidrag till bygden, säger Kristina.

Hon tycker att det är viktigt att det finns något att göra på hemmaplan, speciellt för dem som har svårt att ta sig någonstans.

Med tanke på mer långväga besökare, har arrangörerna valt att ha julmarknaden mitt på dagen, så att man slipper mörkerkörning.

Ett 20-tal utställare säljer olika slags hantverk, men också ätbara saker som fisk, honung och marsipangrisar. Kristina Fritzell-Hedman tycker att det har varit lättare i år än tidigare år att få tag på utställare. Flera hörde av sig med vändande post, när hon skickade ut inbjudan i början på oktober.

Som vanligt är det fri entré och alla besökare bjuds på glögg i dörren. Serveringen består av kaffe med macka, saffransbullar och kakor.

Mycket är sig alltså likt från tidigare år på årets julmarknad.

– Varför ska man ändra på det, när det funkar? Jag tycker grundkonceptet är bra, säger Inger Ingmarsson.

Engvid Hedman fäster stjärnan i toppen av granen.
Engvid Hedman fäster stjärnan i toppen av granen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!