Det var 38 lag med 3 spelare i varje lag som samlades i fint höstväder på boulebanan vid Hjortheden, när Hjorted trippel på måndagen avgjordes för 23:e året. 

– Vi var med på premiärtävlingen 1997, säger Ingvar Persson, 93 år, och Astrid Andersson, 92 år, med en mun. Båda började med boule det året och spelar fortfarande kontinuerligt.  En väldigt kul sport att hålla på med och som betyder mycket socialt sett, fortsätter de. 

– En väldigt kul sport att hålla på med och som betyder mycket socialt sett, fortsätter de. 

Artikelbild

| Hjorted trippel i boule för 23:e året.

Och visst verkar man ha kul när man spelar. Många känner ju varandra sedan tidigare tävlingar och har mycket att prata med varandra om. Samtidigt vill ju alla naturligtvis vinna, så vinnarskallen finns nog hos samtliga deltagare.

– Vi har 20 banor här så vi kan ta emot 40 lag, säger tävlingsledaren Leif Barklund som tillsammans med Svante Ottosson har fullt upp med att samla in resultaten och ordna med spelordningen till nästa omgång. 

Hjorted trippel har ett vandringspris som man erövrar efter att ha vunnit turneringen tre gånger. Inför årets tävling har Oskarshamn och Ankarsrum två segrar vardera, så båda lagen kan ta hem pokalen för alltid.

– Vi använder oss av spelformen Monrad, vilket i Hjorted trippel innebär att alla lag spelar fem matcher vardera med en speltid på 35-40 min, berättar Håkan Gustavsson, som för dagen är domare. 

Artikelbild

| Tävlingsledaren Leif Barklund var mycket nöjd med dagen.

Inför sista omgången hade Mönsterås och Ankarsrum fyra segrar vardera och de möttes i en final. Ankarsrum hade alltså chansen att få åka hem med vandringspokalen. Det blev ändå Mönsterås som till slut stod som värdiga vinnare, efter att Ankarsrum oturligt krockat ut lillen från banan. Ankarsrum blev även passerad av Överum, som hade bättre kvot.

Resultat:
1. Mönsterås BC
2. Överum TBC
3. Ankarsrum