Sussie Levin Elb  som är träningscoach  berättar för sina deltagare vad som ska hända i dagens pass.  

– I dag får ni välja ut fyra övningar som ni tycker om att utföra. Minst en måste vara pulshöjande, sen ska vi köra en amrap i 25 minuter, säger Sussie.

Artikelbild

| Här förbereder deltagarna sig inför dagens pass.

Armrap är en förkortning av As Many Rounds As Possible. Det betyder att man gör så många varv man hinner av ett visst antal övningar under en vis tid. Man kan exempel träna 5-, 10- eller 2-minuters amrap.

En av deltagarna i kväll är Birgitta Holmberg.

– Det här betyder jättemycket. Eftersom jag jobbar inom vården så behöver man hålla kroppen i gång för att vara fysisk stark, säger hon.

Crossfit är en träningsform som inte har funnits i Blankaholm innan Sussie Levin Elb startade upp den.

Artikelbild

| Här tränar Sussie hårt med hela kroppen.

– Jag tränade mycket crossfit i Vallentuna innan jag flyttade tillbaka till Blankaholm och försökte att hitta något liknande i Västervik, men det var inget som lockade. Det blev för långa resor. Det började med att en kompis och jag började  träna tillsammans och sen bestämde vi oss att starta gruppträning. Så i samarbete med Blankaholms BK startades Strong By Blanka Klubb. 

– Den passar för alla, då menar jag verkligen alla. Från barn till gammal. Det är lätt att anpassa övningar till allas förutsättningar. Barnen kan vara med och träna. Det är en hög intensiv träning och sånt är kul, säger Sussie Levin Elb.

Artikelbild

| Nelly hejar på pappa Johan.

Strong by blanka  klubb  tar inspiration från crossfit och är en funktionell allroundträning. Inget pass är det andra likt och deltagarna vet aldrig vad som väntar. Då det är begränsat med redskap blir det till att använda fantasin för att hitta lösningar som funkar. Det är alltifrån traktordäck till kroppsövningar, gummiband och kettlebell.      

Det är en träningsform som allt fler har blivit intresserade av.

Artikelbild

| Nova testar balansgång.

– Mellan fem och tjugo tränar, men  jag märker att vid högtider ökar antalet deltagare då många hemvändare kommer. I början var det en hög medelålder, men den har sjunkit lite då fler yngre har börjat träna, säger Sussie Levin Elb.

Under passet peppar Sussie deltagarna och det märks på deltagarna, då tempot ökar och svetten droppar.

Artikelbild

| Här tränar Nova, mamma Sussie Levin Elb och Nelly armgång.

– Dom som tränar har i bland med sina kompisar vilket är roligt, säger Sussie.

Är det risk för skador i denna träning?

Artikelbild

| Här får Nova och Nelly hjälp av mamma Sussie.

– Lyssnar man inte på sin kropp är det alltid risk för skador. Det är därför jag tillsammans deltagaren alltid anpassar övningar som inte känns bra, men man tränar alltid under eget ansvar. Man måste vara ärlig mot sig själv om det är något som inte funkar.