Om ett nyval skulle äga rum – vilket har legat vid horisonten när premiärminister Theresa Mays brexitavtal nobbats tre gånger om i parlamentet – skulle hennes Toryparti komma tvåa bakom Labourpartiet med god marginal, enligt de senaste mätningarna.

Labourpartiet skulle få 36 procent i ett brittiskt val och Konservativa partiet 29, enligt en undersökning från institutet Opinium som publiceras av The Observer.

En sammanvägande analys i The Sunday Telegraph gör gällande att regeringspartiet skulle tappa 59 av sina 313 mandat i parlamentet, baserat på den senaste tidens mätningar.

Vi kan inte definiera oss själva som brexitpartiet, säger David Lidington, Mays andreman i regeringen, till Reuters.
Vi måste leverera resultatet av folkomröstningen. . . men Konservativa partiet måste förbli en bred kyrka, ett nationellt parti, och det måste tala om saker som spelar roll i folks vardagsliv; bostäder, vård, levnadsstandard.

Det blir också alltmer sannolikt att britterna tvingas gå till EU-val och i ett sådant skulle Theresa Mays parti få bara drygt hälften så stort stöd: 17 procent, enligt mätningen. Den visar att högerpopulistiska Ukip och Brexitpartiet, som bildats av den tidigare Ukip-ledaren Nigel Farage, skulle röna stora framgångar.