Företagarna och Västerviks Företagsgrupp nominerar:
Erik Kristiansson och Fredrik Ohlsson, Floorball Open och Hamnplan Live
Motivering:
Erik och Fredrik är uppväxta i sportens värld och de har lagt många timmar som både utövare och tränare. Genom Floorball Open har de skapat ett arrangemang som lockar världsstjärnor och ungdomar till vår stad en vecka om året, genom detta arrangemang skapar de ett mervärde för vår stad.

Föreningar i Tjust nominerar:
Jan Wiberg, konstnär
Motivering: Jan Wiberg har i årtionden bjudit konstintresserade personer i alla åldrar på sin skaparglädje. Jan har också en bakgrund i idrotts- och föreningslivet och brinner för det ideella på flera olika sätt.  Hans engagemang för att alla ska få del av konst har visat sig genom att han målat ute på arbetsplatser, och nu sen ett halvår har en öppen målarateljé med fönster ut mot Kvarngatan.

Västerviks-Tidningen nominerar:
Samet Ibram, Niclas Hagelin, Andreas Nikolaidis och Pierre Ahlstrand – Vuxna på stan
Motivering:
Genom kommunalt stöd, ideella krafter och ett otroligt engagemang ger Vuxna på stan trygghet för våra barn och ungdomar nattetid! Deras synlighet och omtanke kan rädda liv.

Artikelbild

Västerviks Citysamverkan nominerar:
Tobias Ahlstedt, Handelsledare
Motivering:
Med ett stort hjärta för Västervik, för stadskärnan, för torgen och platserna, för verksamheterna, för musiken och för människorna engagerar Tobias sig oförtrutet för att göra Västervik levande och härligt!