Det är VT:s läsare som röstat fram vinnarna bland de fyra kandidaterna. Priset delades ut av VT:s nyhetschef Elin Lönn och chefredaktör Christoffer Nielsen under Tjustgalan på Gränsö Slott den 22 september.

Gunilla och Bertil har jobbat för Västerviksortens Ryttarförening i decennier. De var båda glada över priset och den uppmärksamhet som ridsporten får genom det när de tog emot priset på Tjustgalan.

Deras nominering löd så här: "Västerviksortens Ryttarförening, VORF, är en mycket aktiv förening som samlar tjejer och killar, små barn på ponnyridning såväl som gamla veteraner, nybörjare såväl som tävlingsryttare. Vi nominerar två av alla aktiva i föreningen för att lyfta fram ryttarföreningens stora betydelse, inte minst för unga tjejer."

De tre övriga kandidater till priset var Räddningstjänsten, Västerviks kommun, Torgny Gunnarzon och Magnus Tofvesson, Sportbilsdagen, samt Andreas Nilsson och Hanna Torstensson, Västerviks Gästhamn.

Kandidaterna var nominerad av Västerviks-Tidningen, Västerviks Företagsgrupp/Företagarna, Västervik Citysamverkan och Föreningarna i Tjust.

Årets Västervikare ska leva upp till följande kriterier: ”Person eller grupp av personer som under året genom sina handlingar och sitt engagemang i det stora eller lilla vågat välja sina egna vägar och därigenom blivit en förebild för de värden, den framtid och det engagemang vi vill förknippa med Västervik”