Nu har han startat sin egen bilfirma

Han har en bakgrund som säljare på Bengt Holmström bil i Vimmerby. Men sedan i somras driver han sig egen bilfirma, i Gunnebo.

Nuförtiden spelar det inte så stor roll var den fysiska bilhallen finns, i stan eller på landsbygden. 
– Man letar som regel över nätet och är sedan beredd att resa ganska långt för att köpa bilen, säger Andreas Adlersson som sedan i somras driver firman Bilresurs i Gunnebo.

Nuförtiden spelar det inte så stor roll var den fysiska bilhallen finns, i stan eller på landsbygden. – Man letar som regel över nätet och är sedan beredd att resa ganska långt för att köpa bilen, säger Andreas Adlersson som sedan i somras driver firman Bilresurs i Gunnebo.

Foto: Lotta Gometz

Gunnebo2019-09-24 06:00

Andreas Adlersson, från Västervik, har varit intresserad av bilar sedan barndomen – ett intresse som alltså inte tycks falna.

– Bilen är en kul produkt och det är roligt att få arbeta med något man verkligen gillar. Bilförsäljning har blivit en livsstil för mig, säger han. 

Det var runt månadsskiftet maj/juni som han flyttade in i lokalerna på Spjutvägen i Gunnebo och drog i gång verksamheten.

Han berättar att den spatiösa lokalen en gång varit en ladugård för kor.

– Det var på den tiden Gunnebo Bruk hade både mark och skogsbruk.

Det finns ju redan flera bilfirmor i kommunen. Hur ser du på framtidsutsikterna och konkurrensen? Behövs det fler bilförsäljare i Västerviks kommun?

–  Att det redan finns firmor har inte avskräckt mig. Jag tänker att om man är seriös så funkar det.

Du har ju arbetat länge i branschen. Vad har förändrats mest sedan du började?

– Bilköparnas beteende har förändrats mycket på senare år. Förr var det inte ovanligt att kunderna kom in i bilhallen för att titta på bilen fem-sex gånger innan köpet. Nu görs mycket av arbetet, researchen inför bilköpet, över nätet och via telefon. När kunderna sedan väl kommer till butiken provkör de bilen och så avgörs saken. Affärerna går snabbare nu.

– Man kan också vara beredd att resa ganska långt för rätt bil. Därför är det viktigt att ha en ärlig dialog med kunden över telefon innan de kommer för att provköra bilen så att det inte blir några överraskningar på plats. 

Andreas Adlersson säljer familjebilar såväl som transportbilar.
– Det är hela spektrumet. Och jag har börjat snegla lite grand på sportbilar också, säger han.
Andreas Adlersson säljer familjebilar såväl som transportbilar. – Det är hela spektrumet. Och jag har börjat snegla lite grand på sportbilar också, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!