Under måndagen startade Skärgårdsfestivalen i Västervik. En av huvudpunkterna för dagen var Talangjakten som anordnades på fiskaretorget. Totalt bjöd eftermiddagen på olika artistnummer, en del tävlade solo, andra tillsammans med någon, en del hade med sig ett instrument, andra hade rösten som huvudinstrument. Gemensamt hos alla finns ett brinnande intresse för musik och att stå på scen. Den allra yngsta deltagaren under årets talangtävling var Tindra Vibom, 10 år gammal. Bland de yngre deltagarna fanns också Therese Dahlén. Det är första gången hon deltar i en talangtävling, men scenvanan den är stor.

– Jag har sjungit på skolavslutningar, på Medborgarskolans avslutning och på musikaler. Jag ska också sjunga i Stadsparken på måndag, berättar hon innan tävlingen drar igång.

När alla hade framfört sitt bidrag kom juryn upp på scen. I år består juryn av tre personer med stor erfarenhet av att jobba med musik och dans på olika sätt, nämligen Jessica Thunebäck, Stefan Karlsson och Lena Strömbäck.

Artikelbild

– Detta var svårt. Vi var faktiskt inte överens, men nu är vi det, berättar Lena.

På tredje plats kom Elsa Göransson. Juryns motivering var "tonsäker och självsäker tjej med en stor röst." Och musiken, den tar en stor plats i Elsas vardag, hon läser en musiklinje på gymnasiet och spelar ofta på dop och bröllop. Andra platsen tog Izabella Swartz. Hon fick beröm för sin utstrålning och blev kallad för ett energiknippe. Vinnare av årets talangjakt blev Maja Bertzen och Johanna Gustavsson. De riktade ett stort tack till sin lärare Tord Hjukström.