Det handlar inte så mycket om presenter eller uppmärksamhet men sedan jag var barn har känslan över att den 16 april bara är "min" (och ungefär 24 000 andra svenskars) fått det att pirra i min kropp från tolvslag till tolvslag.

Även namnsdagar har firats i min familj under uppväxten. Inte på något särskilt överdrivet sätt utan mer bara för lyckan att få vara lite speciell ännu en gång. En ballong och lite fika men med namnet inringat i kalendern som finaste ära. Och så där fortsatte det med att fira andra dagar. Vi var några av de första som började fira halloween (på så sätt att mamma och pappa klädde ut sig och vi enbart åt mat som såg ut som kroppsdelar och blod) i Sverige. Det gjorde att vi hade roligheter utspridda under hela året och att det alltid fanns något precis runt hörnet att längta till. Och beroende på tid, ekonomi och ansträngning finns det också minst en anledning som gör varje dag på året speciell - och de kallas för temadagar.

Såhär går det att läsa på Wikipedia:

"En temadag är en dag som uppmärksammar ett visst tema, normalt sett årligen återkommande. Vissa temadagar är väldigt lokala medan andra är internationella. Många temadagar har instiftats av FN. I Sverige uppmärksammas vissa temadagar i förskolorna och skolorna, speciellt FN-dagen."

Och visst är vi många som känner till att den 24 oktober är FN-dagen. Men visste ni att det samma dag även är Världsdagen för information om utvecklingsfrågor? Eller att man kan välja att fira Montessorilärardagen då?

"Man kan fira vad-som-helst när-som-helst i sådana fall. Det där är inte på riktigt." Jodå, tänkt för att det är det. Först har vi alla de temadagar som finns tryckta i en "riktig" kalender. Men de är de som är mest välkända, och oftast rätt tråkiga. Som tur är har vi blivit välsignade med hemsidan temadagar.se där det går att hitta anledning till att göra varenda dag lite festligare. Kanske missade du Äggets dag som firades igår? Tur då att du idag kan välja på att uppmärksamma Frimärkets dag, International Suit Up Day, Musikens dag eller Värdstrombosdagen.

Och nej, vem som helst kan inte anmäla en dag som inte finns. För att en temadag ska få finnas med på hemsidan måste man kunna bevisa att det faktiskt firas på åtminstone något håll i vårt land.

För att göra det konkret, såhär på Internationella klarspråksdagen, glöm inte bort att göra så många dagar av ditt liv en anledning att fira lite extra. Speciellt inte imorgon då det faktiskt är Räkmackans dag.