Musikern Tobias Ahlstedt startade den slutna Facebookgruppen Bandnätverket Västervik för ett och ett halvt år sedan. Gruppen vänder sig till alla som musicerar och här kan den som vill förmedla vidare spelningar.

– I dag har jag lagt upp två förfrågningar i gruppen. Alla som spelar och sjunger är välkomna att vara med, säger Tobias Ahlstedt.

Medlemsantalet har ökat från drygt 30 inbjudna från början till 111 stycken. Medlemmarna i bandnätverket försöker ses fyra gånger om året och mötena har lett till nya konstellationer. I våras bildades en ny musikgrupp i samband med ett möte.

Det händer också att det kommer förfrågningar om spelningar i samband med olika högtider, exempelvis Saint Patricks day, och då händer det att några slår sig ihop, repar någon gång och tar spelningen.

Bandnätverket i Västervik är inte det första Tobias Ahlstedt har tagit initiativ till. När han bodde i Malmö var han med i ett liknande.

– Bandnätverkandet i Malmö började med att vi delade spelningar med varandra.

Tobias Ahlstedt berättar att han byggde upp en egen hemsida, delade andra bands adresser på sin egen sida och byggde hemsidor åt andra band.

– Sen kom Facebook som ett Halleluja-moment för alla. Många sällade sig till Blogspot, började inse kraften med Youtube och direktsände spelningar via Vimeo, säger Tobias Ahlstedt.

För några veckor sedan hade nätverket ett möte för att diskutera evenemanget Krogkultur samt spelningar inför jul. Nästa möte är inplanerat i november.