Paret som brinner för evenemang

De trÀffades genom jobbet pÄ Hultsfredsfestivalen. Nu har familjen Svensson Sahlin drivit Hotell Hulingen i sex Är tillsammans. "Det Àr egentligen som att göra en stor festival fast utspritt pÄ hela Äret istÀllet."

Familjen bakom Hotell Hulingen: Putte, Jenny och deras tvÄ gemensamma barn Vinny och Tyra.

Familjen bakom Hotell Hulingen: Putte, Jenny och deras tvÄ gemensamma barn Vinny och Tyra.

Foto: Sofie Olsson

Familj2019-11-13 10:00

Det sÀger Putte Svensson Sahlin som Àr en vÀlkÀnd profil i Hultsfred genom sitt engagemang i Rockparty.

– Jag var med och startade festivalen och har varit med hela vĂ€gen frĂ„n start till slut.

Jenny Svensson Sahlin kommer ursprungligen frÄn Nacka. Det var ocksÄ festivalen som lockade henne till Hultsfred. Efter att ha pluggat evenemangsproducent i Hultsfred fick hon jobb pÄ festivalen.

– Jag var med de bĂ€sta och sĂ€msta Ă„ren. PĂ„ publikrekorden och pĂ„ konkursen. Jag fick komma in nĂ€r det blev större och större och sen nĂ€r det blev en för tuff bransch. 

Det var ocksÄ genom festivalen som de bÄda trÀffades:

– Han visade mig runt pĂ„ festivalen 2002. Hösten 2004 blev vi ett par, berĂ€ttar Jenny.

NÀr Hultsfredsfestivalen las ner funderade paret pÄ vad man skulle göra:

– Vi var redan i tankarna: Vad ska vi göra nu? Ska vi bo kvar? Det var lite allt möjligt. Jag var mammaledig och hade nĂ„gon annan festival jag funderade pĂ„ att jobba med, berĂ€ttar Jenny.

DÄ ringde familjen Albertsson som drivit Hotell Hulingen i 32 Är och frÄgade om Jenny och Putte ville ta över.

– De ville att det skulle vara en familj, eller ett par, som skulle driva det, som ocksĂ„ vĂ€rnade om orten. SĂ„ man inte bara drev det som ett hotell för boende utifrĂ„n, det skulle vara en del av utvecklingen i Hultsfred. Det var deras vision, det var sĂ„ Gösta uttryckte det. Det var aldrig ute till försĂ€ljning, berĂ€ttar Putte. 

För Putte som lĂ€nge nĂ€rt en dröm om att pĂ„ nĂ„got sĂ€tt kunna kombinera konserter och evenemang med boende passade erbjudandet bra. 

– NĂ€r vi vĂ€l bestĂ€mde oss för att vi skulle ta över, dĂ„ var det sjĂ€lvklart att vi skulle ha musiktema. Det behövde vi nog inte ens diskutera. 

Sedan övertagandet för sex Är sedan har det varit mycket jobb för familjen.

– Alla har ju nĂ„n liten romantisk bild av hur det Ă€r att driva hotell men den bubblan sprack rĂ€tt fort. Inte att det inte Ă€r kul, utan hur mycket jobb det Ă€r. Jag fick höra flera gĂ„nger att det tar ungefĂ€r tre Ă„r innan man kĂ€nner att man Ă€r ikapp. Det kĂ€ndes ju som hur lĂ„ng tid som helst, men det var sant, det tog tre Ă„r innan man verkligen kĂ€nde att man hade koll pĂ„ lĂ€get nĂ„gorlunda, berĂ€ttar Jenny. 

Att jobba tillsammans som Àkta makar Àr inget större problem.

– Vi har alltid jobbat ihop. I princip hade vi varit tillsammans i sex mĂ„nader nĂ€r vi flyttade ihop och hade varit tillsammans i ett Ă„r nĂ€r vi började jobba ihop, sĂ„ vi vet inget annat, sĂ€ger Jenny. 

BÄda tvÄ brinner för att arbeta med evenemang.

– Det Ă€r det som Ă€r det roliga. Att göra nĂ„gonting som det kommer folk pĂ„ och att de gillar det och Ă€r lyckliga efterĂ„t, sĂ€ger Putte. 

Är det svĂ„rt att slĂ€ppa jobbet och bara vara ledig?

– Han jobbar hela tiden, jag slĂ€pper mer. Man Ă€r olika som personer. Han Ă€r lite arbetsnarkoman, sĂ€ger Jenny.

– Jag fĂ„r ju Ă„ngest om jag inte gĂ„r hit om jag Ă€r ledig, jag tycker det Ă€r jĂ€ttejobbigt. Men jag Ă€lskar ju det, det Ă€r det bĂ€sta jag vet att jobba, sĂ€ger Putte. 

Med 120 arrangerade konserter pÄ ett Är och 10 000 besökare fortsÀtter paret att driva sin "evighetsfestival" pÄ ett familjÀrt sÀtt.

–  Det bĂ€sta Ă€r det vi gör, kunderna vi har och personalen vi jobbar med. Det Ă€r kul att vara hĂ€r kĂ€nner man, det Ă€r aldrig trĂ„kigt, sĂ€ger Jenny.

– Det Ă€r ju som en stor familj pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. Med personal, gĂ€ster och artister, fyller Putte i. 

"Alla bilder som Àr pÄ hotellet Àr frÄn artister som har spelat pÄ festivalen eller i Hultsfred och bilden Àr tagen hÀr. Man hittar aldrig nÄgon bild pÄ Bruce Springsteen för han har aldrig varit hÀr", sÀger Putte.
"Alla bilder som Àr pÄ hotellet Àr frÄn artister som har spelat pÄ festivalen eller i Hultsfred och bilden Àr tagen hÀr. Man hittar aldrig nÄgon bild pÄ Bruce Springsteen för han har aldrig varit hÀr", sÀger Putte.
Familjen Svensson Sahlin

BestÄr av: Jenny och Putte. Deras gemensamma barn Tyra (8 Är) och Vinny (5 Är), samt Puttes dotter Emmy (20 Är).

Ålder: Jenny: "30+" Putte: "Typ 50".

Gör: Driver Hotell Hulingen i Hultsfred sedan 2013.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!