När det blev klart att Piraterna från Motala inte blir kvar i elitserien så blev det också klart Hanock lämnar klubben efter åtta år.

Flera klubbar har visat sitt intresse för amerikanens tjänster inför nästa säsong och Västervik Speedway är en.

I jakten på att få hans signatur på ett kontrakt har en lagkamrat från årets säsong i Piraterna hört av sig. Nämligen Peter Karlsson - som bekant är ny lagledare i Dackarna.

– Jag har pratat med "PK" och jag kan erkänna att jag är intresserad. Men Västervik har också visat ett stort intresse och det är ju kul när telefonen ringer. Så just nu vet jag inte vad som händer. Men jag kan säga så mycket som att jag vill vara i ett lag som kan vara med och gå långt i ett slutspel. Jag behöver det för att kunna motivera mig. Speciellt efter det här året som har varit så deprimerande, säger amerikanen Greg Hancock, som längtar efter att komma tillbaka på speedwaybanorna efter sin axelskada.

Hur är det med den nu?

– Det är mycket bättre nu. Jag var rätt nere där ett tag och jag försökte så länge lösa det utan operation. Men nu opererade jag den för två veckor sedan och nu förstår jag varför det inte gick. Läkarna berättade att det var mycket värre än vad det såg ut på plåtarna. Bicepssenan var av och ligamenten runt axeln var så uttänjda så att så fort jag lutade mig framåt och tog stöd med händerna så hoppade axeln ur led. Och det var precis det som hände när jag försökte starta i Cardiff. Men nu är det fixat och jag har redan mycket mer rörlighet än vad jag trodde, svarar Greg.

Kommer den bli helt återställd?

– Läkarna säger att den ska bli det bortsett från att jag kommer få lite sämre rörlighet i den. Men jag håller ju inte på med baseboll eller tennis så det ska inte vara något problem. Jag ska ju bara köra speedway. Nu går jag fortfarande med armen i en mitella. Den ska jag ha i någon vecka till sen ska börja med lite enkel rehab om tre veckor, säger Hancock som hoppas på att få ett av wildcarden till nästa års GP-serie.

För att fortsätta följa GP-tävlingarna hemma i TV-soffan är han inte redo för än.

– Det är det värsta. Jag var ju precis nyopererad så jag kunde inte vara på plats i Torun och det var ren tortyr att se det på teve. Men nu förstår jag ju alla experter, för på teve så ser man ju alla misstag som görs, säger Hancock och skrattar.