En förlust, två oavgjorda och resten segrar. Det säger allt. IFK Västervik P03 har stått för en lysande säsong.

– Vi hade en ganska tung försäsong så jag var ärligt talat tveksam till att killarna skulle kunna göra det här. Det är väldigt imponerande, säger tränaren Fredrik Delic.

VT-Sporten fick en pratstund med Fredrik och hans tränarkompanjoner Mikael Eriksson, Göran Svensson och Anders Thorsson. De berättar att en kärna på ett dussintal spelare har varit med på lagets resa hela vägen från när de började som åttaåringar.

Det var mestadels förluster de första åren.

– Säsongen 2014 gick vi väldigt långt i en stor cup på Öland, då lossnade det, den säsongen vann vi även serien för första gången säger Göran Svensson.

2017 var det alltså återigen dags att hamna högst upp i tabellen. Ett antal nyckelmatcher har vunnits.

– Men när vi slog serietvåan Fårbo, som är lite av en antagonist som vi mött många år på raken, med 11–2 minns man extra, säger Mikael Eriksson.

Samtalet glider in på styrkor hos laget.

– Vi har ett jämnt lag med bra sammanhållning. Alla sliter för varandra, säger Anders Thorsson.

– Och om några spelare har en tyngre dag, då är det några andra som kliver fram, säger Mikael Eriksson.

– Även om vi inte spelat på topp, har killarna kämpat sig till segrarna och vi har vänt flera underlägen, säger Fredrik Delic.

Till nästa säsong förs diskussioner om att eventuellt slå ihop P03-laget med P02. Huruvida det blir verklighet återstår att se.

– Om det sker, så finns det gott om duktiga spelare i båda lagen. De kan utvecklas ytterligare i en tuffare serie och bidra till seniortruppen på längre sikt, säger Göran Svensson.