Redan några minuter efter tio är det svårt att ta sig fram i danssalen på Mejeriet. Ryktet om barnbasaren har nått lång väg. Det är Ladies Circle som anordnar basaren och som VT tidigare berättat så kommer intäkterna att användas till att sätta ihop babyboxar till Västerviks förlossningsavdelning.

– Det finns ett behov av att handla begagnat. Det är klimatsmart och barnen växer ju så snabbt, säger Annika Källmark i Ladies Circle.

Hon säger att de är väldigt glada över alla säljare som kommit och lagt upp sina barnkläder, leksaker och mammaprylar på borden. Och det är verkligen fullt av saker i lokalen. Det är gosedjur och bilar, dockor och väskor, skor och böcker, overaller och dinosaurier. Men mest är det barnkläder som lagts upp på borden. Åsa Ljungblad och dottern Ida står bakom ett av borden. Det är Idas gamla kläder som säljs och Åsa säger att det är med både glädje och sorg som de nu säljer de urväxta kläderna.

Artikelbild

| Säljer. Åsa Ljungblad säger att det är med både glädje och sorg som hon säljer de gamla barnkläderna.

– Det här är en jättebra grej, att man kan återanvända kläder.

– Jag har en där hemma som skulle älska den här, säger en kund och håller upp en klänning.

– Du kan få den för 40, säger Åsa.

Karin Söderlind bor inte i Västervik men är här över helgen och passar på att handla på basaren. Hon säger att det blivit svårare att hitta begagnade kläder till barnen i och med att de blivit större, men att ytterkläder är bra att handla second hand.

Artikelbild

| Barnbasar. Det var mycket leksaker och kläder till salu på basaren.

– Jag har köpt fleecejackor och ett par skridskor, säger Karin.