Det var nog många barn som blev besvikna när den nya generationsparkens invigning blev försenad. Men kanske gjorde väntandet och längtandet att desto fler kom på lördagens invigning.

– Det är ju bara att vi bygger lekplatser för alla pengar vi har tror jag för det här var verkligen lyckat. Väldigt skoj att se så många här, sa kommunalrådet Tomas Kronståhl i sitt invigningstal. Han passade också på att leka lite och kastade sig ut för en av rutchkanorna efter att han klippt bandet och officiellt förklarat parken för invigd.

generationsparken ska spegla Västervik. Det blåa ska föreställa vatten och här och där finns det kopplingar till båtar. Det finns redan fler förslag på vad kommunen ska satsa på i anslutning till parken, bland annat finns det önskemål om ett café, berättar Tomas Kronståhl.

Artikelbild

| Uppochner. Ett snurrande hjul är en av attraktionerna i generationsparken.

Det är barn överallt! De klättrar och hoppar och gungar och dansar och skrattar. Och allt är lika roligt. Det tycker åtminstone Agnes Tegenstam och Lova Blom. De tillhör skaran som längtat och väntat på den nya lekparken.

– Här får man göra avd man vill, det är så stort och roligt, säger Agnes.