Det är biblioteket och fritidsgården som tillsammans ordnar den här dagen, som startar vid lunchtid och pågår några timmar in på eftermiddagen.

– Detta är en del av projektet "Den cirkulära garderoben", säger Johan Ericsson på Överums fritidsgård.

Projektet består av flera delar. En av dem är utställningen ”Stilmedveten”, som visas på konsthallen i Västervik fram till den 25 oktober.

Sedan ordnas det också flera aktiviteter och evenemang, med koppling till projektet, på olika mötesplatser i kommunen.

I Överum har man valt att även ha med andra inslag, som musik, denna dag. Det är artisten Miranda Murre Eriksson från Västervik som kommer att spela och sjunga vid två tillfällen.

Hon spelar både gitarr och munspel. Musikstilen beskriver hon som visor, folkrock och progg.

– Jag skriver mycket egen musik. Det blir också lite tolkningar av andra artister. Det brukar inte låta exakt som originalen, så det är mer tolkningar än covers, säger hon.

Förutom detta kan man titta på utställningen "En kvinnas byrålåda", sy väskor av gamla jeans och bomullsbyxor under ledning av textillärare Lotta Svensson, väva trasmattor under ledning av Gun-Britt Rindstål och göra hundleksaker av gamla t-shirts och strumpor. Det är Oliwia Hellström som visar hur man gör det. Hon går hundutbildningen på Gamlebygymnasiet.

Till alla aktiviteter är tanken att man ska ta med material själv. Det blir också klädbytardag för barnkläder, som man kan ta med kläder till.