Sjukvårdsanställd: "Jag orkar inte med en våg till"

"Smittan har muterat i omgångar och överraskat oss tidigare. Vad som kommer att hända framöver vet ingen med säkerhet. Personligen vet jag inte om jag orkar med ytterligare en våg med allt vad det innebär för oss som jobbar inom sjukvården", skriver Tino Åberg.

Somliga firar, andra känner oro. Tino Åberg, anställd på akutmottagningen på Västerviks sjukhus, känner att han står någonstans mittemellan. "Jag vet inte om jag orkar med ytterligare en våg."

Somliga firar, andra känner oro. Tino Åberg, anställd på akutmottagningen på Västerviks sjukhus, känner att han står någonstans mittemellan. "Jag vet inte om jag orkar med ytterligare en våg."

Foto: TT-bild/Rebecca Forsgren Malmström, arkiv

Insändare2021-09-30 14:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 29 september släpptes nästan alla restriktioner för oss som är vaccinerade mot covid-19. Många känner glädje över att samhället öppnar upp – andra känner oro. 

Jag själv som anställd inom sjukvården känner att jag står någonstans mittemellan. Självklart vill även vi inom sjukvården kunna säga att "nu är pandemin över" och att "vi kan återgå till det normala igen", men pandemin är inte över. Vi måste komma ihåg att smittan fortfarande finns kvar. 

Smittan har muterat i omgångar och överraskat oss tidigare. Vad som kommer att hända framöver vet ingen med säkerhet. Personligen vet jag inte om jag orkar med ytterligare en våg med allt vad det innebär för oss som jobbar inom sjukvården. Den här pandemin har helt klart tagit hårt på oss personal. 

Jag själv blev vaccinerad tidigt under årets första månader, vilket jag är tacksam för. Däremot kommer jag fortsätta följa rekommendationerna som tidigare, då jag inte känner mig bekväm med att släppa på allt ännu. Trots att jag är vaccinerad kan jag fortfarande bli smittad och smitta andra, däremot är risken mindre att bli allvarligt sjuk om man är vaccinerad. 

Så min personliga rekommendation till dig som läser detta är fortsätta hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid symtom. Pandemin är ännu inte över!